- - -
- -

-
- - -
The British Council's refurbished foyer

We comissioned from DEGW a modest, but effective, study that convinced us of the need to set a strategic brief and cost target. Four teams of designers were invited to submit against the brief. The results were a great success and made us realise how limited our own notion of the likely solution had been. Shillam + Smith's idea was practical and inspired - using a single design element to promote cultural and corporate coherence. We liked it's theme of natural forms and finishes.

Cost and time goals were met - helped by excellent work from the contractor. We have better facilities for visitors and a good information section. Security and management are intelligible and effective. Shillam + Smith has given a new life to a tired and once hopeless space with a design that lifts the hearts of all who use it.

Malcolm Reading
British Council Architect

Client The British Council

Architect Shillam + Smith Architects

Design Team Lorna Davies; Mathew Lunn; Jacqueline Power; Michael Robertson Smith; Wendy Shillam; Ian Waters; Mary Whittaker (project architect)

Artist Judith Frost

Client Project Managers Ian Gunter; Malcolm Reading

Structural Engineer Michael Barclay Partnership

M & E Engineer Hanson Mendick Waring

Quantity Surveyor Dearle & Henderson

Main Contractor Claremont Construction

Subcontractors and Suppliers Concrete Floor Minsterstone; Timber for bridge Oakwood; Metalwork for bridge Rylands Engineering; Timber Floor CFS; Reception Desk James Joinery; Lights Flos, Artemide, Leucos, Concord, Elementer; Banquette Seating Albert E Chapmans; Hanging Display Fair Fields Display; Chairs Coexistence; Tabletop Joinery Perl Dot; Automatic Doors Horton Automatics; Carpet Brinton; Ironmongery Elementer